[ TR ]   [ EN ]

    Oral Diagnoz ve Radyoloji

    Diş Filmleri (Dental Radyografi) | Periapikal Radyografiler | Dijital Radyografiler (RVG) | Bilgisayarlı Tomografi (BT, CT)

    Oral Diagnoz

    Hastanın ağız bölgesine ait röntgenlerin incelenmesi ve detaylı bir ağız içi muayenenin yapılmasını takiben yapılan teşhis koyma işlemidir.

    Radyoloji

    Ağız içi hastalıklarının -özellikle diş ve çene kemiği gibi sert doku ile ilgili olanların- teşhisinde en büyük yardımcı, dental radyografiler yani diş filmleridir. Diş filmlerinin de en çok kullanılan iki tipi; periapikal (2-3 dişi gösteren, küçük) ve panoramik (tüm alt ve üst dişleri ve çene kemiklerinin tamamını gösteren, büyük) filmlerdir.

    Diş Filmleri (Dental Radyografi)

    Dijital Panaromik Radyografi

    Panaromik radyografiler, ağızdaki mevcut dişlerin tamamını, gömük dişleri, dişleri çevreleyen kemik dokusunu, çene kemiğinin tamamını, görüntüleme tekniğidir. çekilen röntgene ait görüntüler anında bilgisayar ekranında görülebilmekteyken, aynı zamanda bu görüntüler üzerinde büyültme-küçültme işlemleri ve ölçümler yapılabilmektedir. Bu teknikte hastanın maruz kaldığı radyasyon oranı da ciddi ölçüde azalmıştır. Ayrıca görüntülerin bilgisayar ortamında hasta dosyasında saklanabilmesi veya gerekli durumlarda internet ortamından paylaşılabilmesi de önemli bir avantajdır.

    Periapikal Radyografiler

    Panaromik radyografilerde tespit edilen şüpheli durumlar hakkında daha detaylı görüntü alınması amacıyla kullanılan, sadece birbirine komşu birkaç dişin ve bu dişleri çevreleyen kemik dokusunun görüntülenebildiği bir ağı içi görüntüleme tekniğidir.

    Dijital Radyografiler (RVG)

    Çekilen röntgene ait görüntüler anında bilgisayar ekranında görülebilmekteyken, aynı zamanda bu görüntüler üzerinde istenen renk ayarları, büyültme-küçültme işlemleri ve ölçümler yapılabilmektedir. Bu teknikte hastanın maruz kaldığı radyasyon oranı da ciddi ölçüde azalmıştır. Ayrıca görüntülerin bilgisayar ortamında hasta dosyasında saklanabilmesi veya gerekli durumlarda internet ortamından paylaşılabilmesi de önemli bir avantajdır.

    Bilgisayarlı Tomografi (BT, CT)

    Büyük kistler, tümörler ve çok sayıda implant uygulamasının planlandığı vakalar gibi geleneksel ağız içi ve ağız dışı görüntüleme tekniklerinin yetersiz kaldığı durumlarda kullanılan üç boyutlu bir tomografik görüntüleme tekniğidir. Diğer iki boyutlu tekniklerin aksine bu yöntemde ağız bölgesinden enine kesitler de alınabilmekte ve bu sayede dişlerin veya patolojik oluşumların çevre dokularla ilgili komşulukları 3 düzlemde de incelenebilmektedir. özellikle çok sayıda implant uygulanacak vakalarda yatay yöndeki kemik kalınlığı, sinüs boşluklarının konumları ve damar ve sinirlerin izledikleri yol kesin olarak saptanabilmektedir. Bu yöntemin bir diğer avantajı da, hızlı prototipleme yöntemi ile kombine kullanılarak cerrahi işle öncesi istenilen bölgelere ait çalışma maketleri veya kılavuz plakların hazırlanabilmesidir. Bu sayede cerrahi işlemlerin riski minimuma indirilmiş olur.

    Dental Uygulamalarımız

    Image
    KURTKÖY
    Özel Bembeyaz Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

    Ankara Caddesi, Dr. Gürol Başaran Sokak,
    D Blok, No: 1/14
    Kurtköy / Pendik / İstanbul

    (0530) 957 45 80
    (0216) 595 03 41

    Pzt. - Cuma 09:00 - 22:00
    Cumartesi 09:00 - 19.00
    Pazar günleri kapalı.

    TUZLA
    Özel Bembeyaz Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

    İstasyon Mah. Fevzi Çakmak Cad.,
    121/A

    Tuzla / İstanbul

    (0535) 601 34 14
    (0216) 395 34 14
    (0216) 395 34 13
    Pazartesi - Cumartesi
    09:00 - 19:00
    © 2026 Bembeyaz Diş

    Please publish modules in offcanvas position.